Tips

Voor al deze tips geldt: vertrouwt u het niet of duurt het te lang neem contact op met uw dierenarts !!!!!

 

 

 

Uw hond moet afvallen:
Wanneer uw hond te dik is en enkele kilo’s kwijt moet, kunt u hem in plaats van zijn normale voer, onbeperkt, op een dieet van sperziebonen zetten. Hierdoor krijgt uw hond wel een vol gevoel in zijn maag maar geen vetten binnen. Het nadeel is wel dat hij meer urine gaat produceren. Dus vaker zal urineren.

Uw hond heeft iets vreemds/gevaarlijks gegeten:

Geef hem enkele boterhammen dik besmeerd met pindakaas, en daarna een schaaltje yoghurt. De pindakaas zal het stokje, de splinter, of het steentje inkapselen en doordat de pindakaas niet verteerd verlaat het met het vreemde object het lichaam. Door het schaaltje yoghurt gaan de darmen sneller werken en komt hij waarschijnlijk aan de diaree zodat het object het lichaam nog sneller verlaat.

Uw hond is aan de diarree:
Geef uw hond een dag niets te eten, wanneer dit niet werkt geef hem dan rijst dat tot pulp is gekookt. Doe er een ei bij en een beschuit.

Uw hond bijt aan meubels:

Smeer op de plek waar hij bijt, mosterd, sambal of tabascosaus. Zorg er wel voor dat er veel vers water in de buurt staat, hij zal het nodig hebben. Veelal zal hij het uit zijn hoofd laten om vaker op deze plek te kauwen. Als je heel erg koppige honden hebben zoals de onze… veel succes!!

Uw hond plast op een bepaalde plek binnen:
Strooi op deze plek peper. Veelal zal hierna het plasgedrag op deze plek afnemen.

Vuile snuit:
Langharige honden hebben regelmatig last van vuile bruine haren rond de snuit. Dit komt door water en hun voeding. Smeer deze plek in met maïzena of met bloem. Kam dit er weer uit en de snuit is schoon en heeft weer de originele kleur.

Actief na het eten:
Probeer uw hond 1 a 2 uur na het eten rustig te houden. Ga niet spelen of sporten met hem. Hierdoor kan er namelijk een maagtorsie ( draaiing van de maag) optreden die veelal dodelijk afloopt.

Chocolade:
Geef uw hond absoluut geen chocolade. Hierin zit namelijk een stof die dodelijk kan zijn voor uw hond.

Puppy’s:

  • Als u van plan bent een pup aan te schaffen neem dan contact op met de rasvereniging voor het adres van een betrouwbare fokker
  • Een pup bezorgt u veel werk en soms grijze haren. Bezin dus eer je begint.
  • Zorg ervoor dat hij/zij plezier krijgt in autoritjes.
  • Laat uw pup niet eindeloos achter een balletje of stok aan rennen of in het eerste half jaar trappen lopen. Zijn gestel is hier nog niet op ingesteld.
  • Wanneer uw pup ‘s avonds gaat slapen, leg dan iets zachts ( bijv. een handdoek of knuffel ) over een ouderwetse wekker in zijn mand. Dit zal de pup kalmeren omdat het doet denken aan zijn moeder. Het is nog beter om iets zachts met de geur van de moeder op zijn slaapplek te leggen. Veel fokkers zullen er niets op tegen hebben dat u voor de geboorte iets in de werpkist legt of laat leggen of de fokker geeft u zelf iets mee.