Cold Trouble

( Geboren: 02-11-08)

Betekenis van de naam: Koude Problemen

Trouble is een zeer levendige, aanhankelijke, beetje nerveuze, zeer bewegelijk en actieve teef. Kan goed opschieten met alle andere honden uit ons roedel. Is zeer speels en soms erg vermoeiend voor de rest van het stel.

Midden januari 2009 kwam ze naar Nederland. Na lange tijd was zij weer de eerste vrouw in ons roedel. Wie wist wat er nog ging gebeuren met een dame in deze “Männerwirtschaft”.

“Cold Trouble” leek ons daarom een toepasselijke naam. Ze heeft haar naam dubbel en dwars waargemaakt. Als een wervelwind rent ze door de kennel en laat alle reuen het nakijken. Trouble doet precies waar ze zelf zin in heeft en vind niets leuker als de reuen te sarren. Ze komt er nog mee weg ook. Had haar plaatsje binnen ons roedel snel opgeëist.

Foto Ger van Beek

Na een jaar in swing gelopen te hebben loopt ze nu als leidhond voorop. Neemt het hele team op sleeptouw en zweept de rest op tot betere prestaties. Is de kleinste en lichtste husky maar doet niet onder voor de grote mannen. Sterker nog als het om snelheid gaat laat ze de macho’s geregeld een poepie ruiken. Werkt als een bezetene. Heeft er lol aan om in single lead te lopen. Kwijt zich met verve van haar taak.