Djengis

Foto Ger van Beek

Foto: Ger verbeek

Geboren: (02-11-2010)

Betekenis van de naam: Mongools voor grote leider. Afgeleid van Djengiz Khan. Deze bracht voor het eerst alle Mongoolse stammen onder één leider. Hij veroverde in de 13e eeuw met zijn krijgers de halve wereld en was een groot strateeg. Stelde eenvoudige (soms wrede) wetten op waaraan zijn onderdaden zich moesten houden. Regeerde met harde hand.

Foto: Tiny Ubachs

15 januari 2011 kwam hij naar Nederland. Djengis is uitgegroeid tot een forse imposante reu met een groot uithoudingsvermogen. Een zeer sterke aanwinst voor ons team. Brengt veel kracht  in het team. Heeft een zeer lief karakter. Ziet er vervaarlijk uit maar gedraagt zich als een watje. Loopt in het team alsof hij gekozen heeft voor de toeristische route.  Hij kijkt in elk paadje of hij niet iets bijzonders kan waarnemen, Blijft echter wel werken en doorlopen. Wil het liefst elke voorbijganger begroeten waardoor hij ze soms de stuipen op het lijf jaagt. Draait zijn hoofd dan hautaine weer naar voren en vervolgt  zijn weg. Waarschijnlijk met een lach op zijn lippen.
Zijn liefste bezigheid is ieder gezicht waar hij ook maar bij kan met zijn tong een stevige poetsbeurt geven. Kan zich uren amuseren met een tennisbal na een tijdje legt hij de bal in zijn delen uiteen. Kijkt ons dan aan met een blik van: “De volgende graag”.

Foto: Tiny Ubachs