Kimo

( Geboren:  09-04-1992 , Sterfdatum:  16-06-2007)

Betekenis van de naam: Afkorting van Eskimo

Mishandeld, vol vlooien, over haar hele lichaam bedekt met wondjes van uitgedrukte sigaretten en de vacht vol met haar eigen ontlasting en zeer wantrouwend, vooral ten opzichte van mannen, kwam Kimo bij ons binnen. Met veel geduld, liefde van ons en medische aandacht van onze toenmalige dierenarts, kwam ze er toch weer bovenop.
Kimo was onze eerste Husky. Ze was voor ons het begin van de sledehondensport en een nieuwe levensstijl. ( lees ook het verhaal “dank je wel Kimo!” op deze site)
In haar laatste maanden zagen we haar langzaam achteruit gaan. Ze werd wat stram, hoorde slechter, zag niet meer zo goed en begon een hekel te krijgen om aan de stake-out te staan. Vooral als het nat was. Onze, eens zo fanatieke Husky vond dat het genoeg geweest was . Wat we ook probeerden Kimo maakte ons duidelijk dat ze liever droge poten hield. Voor haar was het over.

Op 16 Juni 2007 kon Kimo niet meer uit haar hok komen en haar kop trok steeds naar links. Ook lag ze in haar eigen uitwerpselen. Voor haar, die zeer schoon op zichzelf was, was dit een alarmerende toestand. Voorzichtig hebben we haar in de bus gelegd, en zijn naar de dierenarts gereden. De dierenarts bevestigde onze vermoedens. Kimo had een herseninfarct gehad. Als we nog wat zouden ondernemen was dit puur voor ons gevoel en zou de hond geen recht hebben gedaan. Op dat moment hebben we , welliswaar zwaarmoedig, de beslissing moeten nemen om haar in te laten slapen.
Kimo is vredig, na 2 diepe zuchten en nog een laatse trouwe blik naar mij, rustig in mijn armen ingeslapen. Ze is 15½ jaar oud geworden.